Allerfeinste

e. Ampere 1225
u. Love Story e. Lauries Crusador xx

Uppfödare: Andrea Janssen

Hon är ett litet sto med en massa energi, fantastiska bakben och mycket knän. Jag köpte henne som föl i Tyskland för en massa pengar, men det har jag inte ångrat en sekund. Hennes skritt är lite kort o hennes hals kunde vara längre, tycker petiga tanten, men på det stora hela är jag nöjd.

Första avkomman e. Fürstenball skrittar o travar för en miljon o galopperar riktigt bra oxå, det är man inte bortskämd med vad gäller hans avkommor, blir dessutom lagom stor, ca 170. Han heter fö Fontanell o gick till final på 4-årschampionatet förra hösten o testreds av Charlotte Dujardin. I förrfjol blev han 3.a på 5-års-Breeders o i fjol 2.a bland 6-åringarna och vi är många som är överens om att det mer eller mindre står GP stämplat i pannan på honom.

Nr 2 e. Don Juan de Hus blev mindre, vilket är tacksamt, då jag var skiträdd för OCD på henne, hon skrittar ordinärt o travar samt galopperar fantastiskt. Adventitia som underverket hette, tvingades vi tyvärr att avliva förra hösten då hon pga ett problem med balansen inte kunnat ridas längre o planen var avel. Dock hade hon i princip inga äggstockar alls, sannolikt kromosom-orsakat. väldigt tråkigt, då det var ett riktigt fint litet sto.

2018 fölade hon med Don Nobless, som är allt annat än spektakulär, men har lätt för samling o går GP. Hon är spektakulär så det räcker, så förhoppningen är en kombination av de båda. Resultatet här blev Dominant, sannolikt 2018s bästa hingstföl. Han är långbent o relativt långlinjerad med hur långa ben som helst. Han har ett fantastiskt självförtroende o lika stor utstrålning. Gångartsmässigt har han tre jättefina gångarter; massor av knä i såväl trav som galopp även om han kunnat sätta under sig något mer bak för att petiga tanten skall vara helt nöjd. I höstas tog han diplom men bedömdes vara alltför lite riden för att starta Championatet.

Fina är 2018 dräktig med De Angelo, som jag blev kär i under kåringen i Vechta 2017, han blev reservsegrare där. För mig har han en massa egenskaper som i dagsläget ser ut att räcka hela vägen till GP på en god nivå o jag försöker ju göra potentiella GP-hästar på Fina, då hon har såväl gång som sinnelag för att vara kapabel att leverera sådana. De Angelo har en lagom stor skritt, en trav med aktiva väl undersatta bakben medan han ännu inte är så spektakulär fram, detsamma kan man säga om galoppen som har stort register. Mycket spännande föl! Det blev precis vad jag önskade mig, en svart hingst med massor av utstrålning o eminenta gångarter. Givetvis kunde jag ju inte sälja honom, han fick vara kvar här för framtida samarbete med en talangfull ryttare. Tyvärr drabbades Dioptri, som jag döpte honom till, av mycket allvarlig slinger o fick avlivas som 1,5-åring.

Inför 2020 är Fina dräktig med Fürst Toto, som jag tycker är en enormt fin Fürstenball-son med stor talang för samling o självbärighet. Jag är extremt nöjd med hennes tidigare föl o har stora förväntningar även på denna.

Facit här blev Alvéola, en ytterst långbent o elegant dam med den ”rätta färgen”. Hon var lite för rak i sina hasar som föl för att jag skulle vara helt nöjd, men det har rättat till sig i samband med att hon blivit stramare i sina ledkapslar. Hon rör sig med mycket knän o är väldigt iögonfallande. Jag som ju är väldigt kräsen hade velat ha henne lite kvickare bak. Det är lustigt med Fina, som ju själv har helt optimala bakben, hon förärver dem inte konstant vidare tror att jag parar ihop henne med hingstar vilka själva är väldigt starka bak…

2021 föl valet på Morricone, som ju själv inte har de vassaste bakbenen i stan, men som har en alldeles ypperlig ridbarhet. Hans galoppkvalitet är relativt moderat, men där tror jag faktiskt att Fina kan kompensera upp väldigt väl. Hans avkommor brukar ha ganska mycket nerv, vilket ju kan bli hur spännande som helst eftersom det värsta såväl Fina som flera av hennes barn vet, är att stå stilla…

Här blev resultatet Matrix, som är vackrare än en skulptur, dessutom svart med ett ljuvligt sinnelag o dessutom med tre underbara gångarter. Han blev det högst bedömda fölet här i somras.
Jag älskar Viva Gold o har länge drömt om att få in Weihegold-blodet i mina linjer, så nu tog jag chansen. Tyvärr ser det inte ut som om fölet kommer att kunna reggas i SWB, pga ngn teknikalitet med hans prov som vi kräver här i Sverige… Då får det väl vara så, en bra häst är en bra häst hur som!
Viva Gold har en superskritt, en hastig o aktiv trav o en magisk galopp; jag tror att det kan bli hur spännande som helst ihop med Fina!

Avkommor