Daphne 27482 (55)

RIP

e. De Niro 95060
u. Amina 22808 (55) e. Amiral 764

Jag har fått i gåva av min vän Malin Erlandsson. Hon är sprungen ur Familjen Magnussons Österlenbaserade framgångsrika möderne, stostam 55 o kom till världen hos Stall Damino efter en dräktighet med otaliga kolikattacker, sannolikt beroende på att ett kärl kom i kläm med oregelbundna intervall. Vi var helt övertygade om att Amina skulle kasta o hon var utförsäkrad efter alla sina besök i Hbg, det var en fruktansvärd tid. Ut kom i alla fall lilla Daphne, som verkligen levererat i avelsboxen.

Till hennes mest framgångsrika avkommor hör den väldigt store Silvano-sonen Simson som har otaliga segrar i Intermediaire I, Topaasch-avkomman Toscham som segrat i Msv B, den godkände Ampère-sonen Amplitud samt hans underbara helsyster Duschesse, vilken som 3-åring belönades med dubbeldiplom med 50,5 respektive 51,5.

Daphne själv är enkel i sin modell o även i sina gångarter, hon fick 44 poäng på sitt 3-årstest, men så är det med avel, det hänger väldigt mycket på vad som finns gömt där i den genetiska skatten.

Planen i förrfjol var att använda BH Londoner, men spermakvaliteten var tyvärr dålig o sen kom WFFS-beskedet o han togs ur avel. Då flickebarnet varit gall året innan valde jag det säkra kortet Formalin till henne, det ska bli oerhört intressant att se var detta kan bära med sig!

Dragé heter resultatet o hon gör skäl för sitt namn, söt som socker, men skenet bedrar en smula. Hon är fiffig som få o hade i samband med fölvisningen synpunkter på det här med att agera tamhäst… Nu är hon dock både tam o sympatisk med tre jämna gångarter. Även hon har korta ben o är större delen av tiden byggd i nerförsbacke, jag försökte febrilt att bli av med henne i somras, men nu är jag glad o tacksam över att hon är kvar, inte minst med tanke på att Daphne nu lämnat jordelivet.

Avkommor