Det var vansinnigt kul

med Breeders i helgen, jag hade 4 hästar till start, varav 3 till finalerna.

Taktil (Totilas-Temptation) slutade på 19.e plats bland 63 st 4-åringar, han behöver fortfarande bygga upp mer styrka, har mer gång än vad hans kropp förmår att ta hand om, men det vet jag att Linn Larsson o Martin Umaerus sköter på bästa sätt!

Reticulum (Revolution-Lauries Crusador xx) blev 6.a bland 4-åringarna, Carl Hedin har gjort underverk med den hästens självförtroende, men nu blev han lite ängslig under testridningen. Cathrine Dufour verkade dock gilla honom o det glädjer mig oerhört!

Bland 5-åringarna slog Vendela Eriksdotter Rubin till med en härlig seger tillsammans med Diploid, den första hästen Lottie Fredell köpte av mig. Diploid är e. H. Donkey Boy u. Theca e. Topaasch. Flickebarnet rider som en gudinna, mjukt o fint, o det glädjer ju mig våldsamt mycket; jag som gärna ser unga lovande välridande piloter på mina djur!

Fontanell (Fürstenball-Ampère) var laddad men rutinerade o duktiga Anita Roslund höll ihop det med sin mjuka o fina ridning, vilket ledde till en 2.a-placering bland 6-åringarna.

Anita startade även Fusion (Fürstenball-Topaasch), alltså en bror till Diploid i Lövsta Future Challenge Unga Hästar-GP o blev 6.a där med knappa 69%, jag är så stolt!

En del individer har lämnat gården när jag var borta; Lepra (Valverde-Lauries Crusador xx) har flyttat till Norrland, medan Wimår o Radix nu befinner sig i Spanien efter att ha tillbringat det senaste året på Hässleberga. Båda två såldes på Elitfölauktionen i fjol till Cristina Danguillecourt, Yeguda YMAS, men hon ville inte att de skulle behöva göra den långa resan vid så ung ålder, väldigt klokt tycker jag!

På tal om auktionen så köpte jag som bekant hem Tínea, jag har svårt att ”skänka” bort en utmärkt fölunge med fantastiskt sinnelag, dessutom kommande ur en stostam med ELIT-premierat möderne i åtskilliga generationer o många väldigt nära släktingar som vinner alltifrån 5-års-Breeders till åtminstone Inter II. Hon får antingen stanna här tills vidare eller sälja sig till någon som har samma syn på hennes värde som jag.

Kul att auktionen var lyckad dock, grattis till SWB o uttagningskommittén samt lyckliga säljare o köpare!

Själv sålde jag sannolikt 3 hästar i helgen, det behövs kan jag meddela, inte bara för att jag blivit av med en massa mark, det är även andra spännande investeringar på gång! Mer om detta på sikt.