Diavola

e. Desperados 95405
u. Ex Libreska e. Rubinstein I

Nästa kvinna ut är Diavola, världens snällaste bandvagn. Henne köpte jag som föl i Tyskland hos en uppfödare som verkligen inte tar väl hand om sina hästar. Hon har ganska bra skritt, fina bakben i trav men kunde haft en lättare front och mer elasticitet, medan galoppen är hennes bästa gångart, men den är absolut inte spektakulär. Hon är lite inåttåad o parallellförskjuten, men verkar inte förärva det. Benen är ganska korta, halsen är vacker men det är en riktig matrona.

Här har jag försökt lite olika kombinationer eftersom jag tycker att hon är svåravlad.

Jag började att se vad jag kunde göra med typen och tog Romanov, som trots att han inte har världens bästa bakben gav upphov till en snygg fuxig kille med härligt temperament o tre riktigt bra gångarter. Tyvärr hade han multipla röntgenförändringar o blev halt lagom till 3-årschampionatet o vi beslöt oss för att det inte var lönt att operera…

Nästa ut var Firenze, som jag upplevde som en ädel representant för sin härstamning. Resultatet blev Flexibel, även här en fuxig kille med gott självförtroende o trevlig modell, här med trav som absolut starkast gångart. Även han kvalade till championatet i kraft av sitt 3-årstest, men har dragits med hälsoproblem till o från hos sin nya ägare.

Jag beslöt mig för att fortsätta förädlingsprocessen o tog Dream Boy till henne som nästa partner. Ut kom en superädel, men väldigt stram kille, stor som ett hus. Pga att han var väldigt väldigt stram i sina framben var det svårt att bedöma hans gångarter. Han är såld till en kund till mig som vill ha stora hästar, friröntgad o ska visas i vår. Diagonal är omtyckt av sin nya matte.

Nästa partner blev Bon Coeur, eftersom jag fick för mig att jag ville ha mer elasticitet o trodde att hennes kvicka bakben skulle kompensera för hans lite långsamma. Jag hade fetfel! Diavolas första dotter Delta är en stor, egensinnig, relativt grov brud med tre dåliga gångarter utan knän i trav o galopp o med långa långsamma bakben. Skritten är kort. Hennes framtid är utstakad, hon kommer att få bli mottagarsto för ET.

Nu är Diavola dräktig med Quaterhit, som jag upplever som en charmig hingst med härligt sinnelag o stor elasticitet, men även här för långsamma bakben. Vi får se vad det blir, jag tycker som sagt att hon är svår…

Avkommor