Fibula

e. Tailormade Temptation 95355
u. Fiore e. Fürst Heinrich

2013 fölbedömning med 8.5 8 8 8,5 9 8 – 50p.

För mig är hon så vacker så att jag har svårt att se mig mätt på henne. Hon kunde varit lite mindre, är mätt till 174, hon kunde haft lite längre länd. Precis som många andra Temptationhästar är hon mer bengångare än ”ryggångare”; dvs benen rör sig men ryggen är lite stilla. Hon har fö kissing spinnes så det är inte helt lätt för henne. Dock rör hon benen på ett underbart sätt i alla gångarter. Här letar jag alltså efter en elastisk liten hingst med mycket ryggverkan. Det var faktiskt inte så svårt val. Formalin är ju så mjuk o elastisk, men hade kunnat vara starkare i sin bärkraft vad gäller bakbenen.

Facit blev Femur, en nästa exakt kopia av sin mamma utseendemässigt. Jätteädel, jättelångbent, stor o svart. Väldigt snäll, han kommer aldrig att få sin faders testosteronstinna beteende. Jag fick även mer ryggverkan, vilket jag ju var ute efter, medan jag lyckades behålla Fibulas gångartsmässiga kvalitéer i övrigt. Femur fick 85% på fölbedömningen, med 9 på samtliga gångarter.

2018 seminerade jag inte henne, men 2019 beslöt jag mig för att prova ännu en något mindre hingst med lite slappa bakben o mycket gummi eftersom Femur blev så lyckad. Jag valde Vendome, en snudd på överrörlig grov ganska lågställd ung hingst.

Vértigo var allt annat än lågställd som ung, tvärtom! han galopperade för en miljon o travade för samma summa med sina framben, medan bakbenen liksom var av mer vidhängande ar.
Skritten var stor men ren. Sinnelaget helt fantastiskt! Tyvärr skadade han sig på något sätt i hagen så att han fick ett överben som påverkade kronleden o ledde till hälta med riktigt dålig prognos så vi var tvungna att ta det svåra beslutet att låta honom somna in.

Fibula seminerades med den fantastiska lilla hingsten Johnny Depp, men resorberade tyvärr. Jag kommer att försöka göra om kombon nästa säsong.

Avkommor