I huvudet på

Lena Nyström råder det för närvarande ett utbrett hat mot mikro-organismer!


Årets glöggtillställning fick ställas in pga en liten rackare vid namn Omikron, det kan jag ändå leva med. Det kom ju inte direkt som någon överraskning.Metabolica klarade inte sin streptokock-infektion i kotleden utan fick avlivas i söndags efter två operationer o Många dagar på djursjukhuset i Helsingborg. De vidriga bakterierna hade sannolikt tagit sig in genom suturhålen efter att jag tagit stygnen 12 dagar efter att vi plockat en benbit där, det stämmer med tiden. Så satans tradigt, hon var en sådan glad liten charmig häst. Det gjorde riktigt ont, ska ni veta!

I natt kastade så Trollan sin Tomahawk-baby utan vare sig juver eller några andra tecken. 2,5 månad kvar till fölning så stor risk för abortvirus. Prov är tagna o jag har sanerat så gott det går. Enda lilla trösten/hoppet är att hon inte går i den stora stoflocken utan är ”isolerad” i en mindre flock tillsammans med 4 föl. Nu är det ”bara” att vänta o se samt hålla tummarna.

I övrigt har vi slaktat lamm i veckan, samtidigt som årets första sådana är fött ute i hagen; en söt prickig tjej. Vi har även hunnit med att verka 16 hästar i måndags o sen är det dags för övriga 31 kommande vecka. I tisdags kväll anlände Gareth Hughes till Kastrup o vi har sedan i dagarna 2 tränat uppe hos Stall Eva Cavell Lunn

Jag hade 5 uppfödningar med o det känns som om jag har några stycken som är på väg mot svår klass, kanske t.o.m. GP innan året är slut. Det ska hur som helst bli en oerhört spännande tävlingssäsong; förhoppningsvis med många Hässleberga-hästar på banorna i såväl Sverige, England som Tyskland.

Nu ska jag gå o försöka bota min tungsinthet med lite pusselbygge, det är ett sånt underbart terapi-arbete för mig.

Ta vara på er o snälla, håll era tummar för mig o mina dräktiga ston.