Kardia

e. BH St. Schufro 95429
u. Karamelle e. BH Don Romantic 95119

Fick på fölbedömningen 8,5 för exteriör, 7,5 för skitt, 8,5 för trav och 7,5 för för galopp samt 8,5 i allmänt intryck, totalt 82,76%.

När jag fick tillfälle att låna Greetings helsyster av Malin högg jag direkt o tog 3 föl på henne, där Kardia är den 3.e. De två första var lite långsamma bak, trots att Karamelle, som mamman heter, hade jättefina bakben o det var därför jag valde St Schufro till henne. Kardia är inte så stor, hon har ganska kort skritt, en fin trav med väl undersatta bakben o en härlig utvecklingspotential o en riktigt bra galopp. Hon fick en armbågsfraktur som nybliven 3-åring o är därför inte visad på 3-årstest.

Här valde jag Jovian som partner. Jag ville ha upp storleken o få mer gummi i traven, dessutom hoppades jag att hennes fina bakben skulle kompensera för hans inte så rappa, man får ju börja någonstans. Skritten funderade jag inte så mycket över, men det blev bra i alla fall.

Klavicula är högställd o vacker med fin balans o långa ben. Hon har inte fullt så vassa bakben som sin mamma, men de duger bra för mig. Skritten är bra o galoppen härlig med fin mekanik, även om hon inte visade det på fölbedömningen där hon var spänd o inte släppte igenom ryggen riktigt. (Hon följer sin mamma, som även hon fick 7,5 på galoppen som föl pga spänning…)

Avkommor