Materia

e. Sezuan 9352
u. Queen Serene e. Danzas 1058

Materia på 3-årstest. 167 cm. Poäng 8 8 8 8 7,5 8 = 79,2%. Hoppning 7 7 Ridprov 10 10.

Materia är en stor o ljuvlig tjej. Hon kommer ur Malin Erlandssons fina stolinje, vilken lämnat bla Greetings, Mozart o Briman. Jag köpte Materias mamma Queen Serene av Malin, då jag ville åt blodet och hon fick 2 avkommor här, Materia o Hermanus/Yngve. Materia är som sagt var stor, precis som alla andra Sezuanhästar, dessutom väldigt ridbar. Hon har tre jämna gångarter, där traven är sämst. Hon hade en kort o framgångsrik karriär inom fälttävlan innan hon drabbades av en förkylning o blev struppipare. Efter 2 misslyckade operationer var vi tvungna att inse att hon fick bli avelssto i stället för stjärna i Thereses stall, något som för oss alla var väldigt tungt eftersom hon var så lovande.

Här vill jag ju fortsätta göra fälttävlanshästar då jag har en bra grund att stå på. Jag vill förstärka hoppningen, behålla gångarterna o ev få lite mer elasticitet i traven om möjligt. Valet föll på Canterbury, som jag tycker har just de egenskaperna, facit bör vi ha i mitten på april.

Cartilago/Tage är en stor kille med obegränsat med gummi i sin trav, samt med en fin såväl skritt som galopp. Han travar som en typisk Holsteiner, bakom sig som attan, men vi älskar honom i alla fall. Han är vänlig o känslig o det känns som om där finns en hel del hoppning i honom, precis som planerat.

Inför 2020 är Materia dräktig med Mr Vain. Planen var egentligen Caliber Royale, men det var fryst o det uppskattade inte damen, så då fick det bli plan B! Jag är så himla nöjd med mina två andra Mr Vain – avkommor, de har både gång o hoppning samt bra skalle, så jag hade absolut ingenting alls emot att lägga honom på Materia oxå!

Metabolica är gårdens grabbigaste tjej. Hon är superintelligent o vet verkligen vad hon vill här i livet. Hon o jag har dagliga diskussioner om allt mellan himmel o jord o hennes överläpp blir lång som en tapirs när hon inte får som hon vill, vilket är ett nästan konstant tillstånd. Hon är vacker med härlig resning o supersött huvud, inte alls så stor som ”Tage”. Skritten är normal, traven spektakulär, galoppen tragisk, men oj vad hon kan hoppa!!!

Avkommor