Mina 4-benta

ungar växer o frodas o idag är det dags att separera två av dem från deras ömma mödrar, det kommer att bli en upprörd o känslosam natt för många på Hässleberga…

Alla är chippade o ID’ade o jag har haft min årliga fight med Svenska Islandshästförbundet då deras registreringssida Hestur får sinnet att totalt rämna på mig. I vanlig stil slutar det med att jag inte får ha de namnen jag valt till hästarna o dessutom får betala en extraslant för att de gör registreringarna manuellt i stället för att jag ska få blodstörtning över Hestur. Väldigt väl investerade pengar!

Vi har 5 ungdomar på inridning; 2 är hos Matilda Wilhelmsson, 1 hos Camilla Axelsson o 2 som vi själva pysslar med här hemma, Hanna Nilsson o jag. Hittills är det bara positiva rapporter från alla håll, vilket glädjer en tantelanta som sätter en heder i att lämna ifrån sig välartade djur.

Ytterligare 2 st 2,5-åringar finns kvar i den kullen; fina Lepra (Valverde-Lauries Crusador xx), som flyttat långt norrut, till Jessica Sjölén o som enligt uppgift sköter sig lysande i sitt nya hem, samt Dragé (Formalin-De Niro) som ska besiktigas inom ett par veckor o som sedan förhoppningsvis ska flytta till Stockholm.

På tal om det, så är det flera fyrfotingar som lämnat min ägo för att förhoppningsvis förgylla tillvaron för någon annan själ. Miss Dior, min dubbeldiplomdama e. Belissimo M-Dardel, dräktig med MSJ Q, kommer att flytta hem till Camilla Lindberg. På Hässleberga stannar hennes dotter Maxilla (My Toto VDT).
Emelie Brolins goa sponsor Katharina, har i kompanjonskap med en väninna investerat i Fixation (Fürst Zonik-Topaasch), medan min kära kollega o väldigt goda väninna, Eva Fahlbrink köpt Discus (Dream Boy-Quaterback). Ännu ett årsföl är sålt, nämligen Matrix (Morricone-Ampère) som på sikt ska hem till duktiga Louise Hegbart. Kvar finns än så länge alla stoföl, men några av dem har hugade spekulanter så vi får se hur framtiden utvecklar sig.

Wilma Björk med familj har investerat i 2 fantastiska 1,5-årsston; Alvéola (Fürst Toto -Ampère), syster till bla Fontanell, samt Virgo (Kjento-Bocelli), syster till Vita, som ju vann 3-årschampionatet för några år sedan. Stort lycka till med töserna.

3-åriga Synaps (St. Schufro-Lauries Crusador xx), såldes ju tidigare i år till underbara Ulrika Ekebjär med familj; nu har han flyttat hem till V. Hoby för att utbildas i samarbete med Pernilla André Hokfelt. Jag har redan fått filmer o glädjer mig oerhört!

Sen har jag då för säkerhets skull gjort åtminstone en större hästinvestering, då jag köpt hem Reticulum (Revolution-Lauries Crusador xx) som jag för drygt ett år sedan sålde till Carl Hedin o Ulrika Bynander. Min fina Hanna har förlorat såväl Becqerel som Fimbria i sommar pga orsaker över vilka hon absolut inte kunnat råda, så hon behöver en fin häst att utvecklas med. Hanna har ett underbart driv, hon är talangfull o ärlig; egenskaper som jag värderar högt o då är det min förbannade skyldighet att hjälpa henne att utvecklas! Carl har gjort ett fantastiskt arbete med Ragnar/Rufus/Ruffen o det ska bli mig ett sant nöje att följa Hanna i hennes utveckling framöver, guidad av Carl.