Miss Dior (F. 2)

e. Belissimo M 95222
u. Diorissima 29646 (F.2) e. Dardel 847

Uppfödare: Charlotte Lewenhaupt

Dags att dissikera nästa dama, det får bli min Belissimo-dotter Miss Dior, som jag fått i gåva av Wiwi Wahlström. Vidare i stammen ligger Dardel-Napoleon o hon är en F2.a. Hon har gått 3-årstest med dubbeldiplom, medan modern Diorissima enligt uppgift vunnit Breeders o kommer att Elit-premieras 2020. Hon är stor, väldigt snäll och har tre 8-mässiga gångarter med bättre bakben än vad Belissimo normalt brukar lämna. Jag har aldrig sett henne under ryttare, men hon har ett mycket bra möderne o det är alltid enklare att avla på ston med gediget möderne!

Hon har haft ett föl e. Zalabaster o här låg fokus på att hitta en liten hingst med fina gångarter. Mucosa blev allt annat än liten, men hon är snygg o rör sig fint. Hon visade på 3-årstest 2020 med ett diplom som följd.

2018 hon dräktig med Kremlin o även här låg fokus på att få ner storleken, jag vill inte avla giganter, tror att hållbarheten minskar med enorma överrörliga hästar, ofta med väldigt ädla ben. Babyn ska anlända i slutet på april, det ska bli väldigt spännande att se! Mórula heter resultatet, en rasande vacker, ädel, feminin o vänlig själ med fina gångarter. En häst att älska, helt enkelt!

Inför 2020 heter hennes partner Vivaldos, han är född i Sverige men såldes till Tyskland som föl, där han blev premiehingst i Hannoveraner-förbundet. Hans mamma är ett fantastiskt fin sto vid namn Doris Day, hon har bla vunnit Bundes-championatet. Beträffande hingsten är han inte jätte stor o han har tre goda gångarter med fina bakben, dessutom verkar han klockren mellan öronen, vilket ju Miss Dior oxå är! Hennes bakben är helt ok för att vara en Belissimo, men det skadar inte att förstärka lite till!

Här blev facit Vektor, ett av årets bästa föl! Högställd o ädel med 3 jättefina gångarter med fina knän o härliga bakben. Den kombinationen vill jag verkligen göra om 2021!!!

Hon ska dock först föla med My Toto VDT, en liten Toto Jr-son med starka bakben som jag förälskade mig i på den holländska hingstpremieringen 2020. Lyckligtvis tyckte även Helgstrand att det var en fin hingst så han kom till Dk o jag fick möjlighet att se honom även i Herning. Till MD söker jag ju aktivt små hingstar med tryck i gången, något som denna hingst verkligen förkroppsligar!

Avkommor