Queen

e. Quaterback 95235
u. Santana e. Sandro

Ganska typisk Quaterback med korta linjer och skritt som sämsta gångart, dock ingen dålig sådan. Hon är suverän både trav o galopp, är fin bakifrån med härlig frambensmekanik och elasticitet.

Först använde jag S. Rafael två år i sträck till henne o fick ut två mindre kortlinjerade flickebarn med en massa gång. Insåg då att jag måste försöka typa upp o använde Londontime. Lex var helt suverän på alla sätt, vacker, super mentalt o med tre underbara gångarter. Sen gick han o dog i 30 cm djupt vatten… Obegripligt o fruktansvärt. Då hon tar sig väldigt lätt på fryst o jag alltid velat ha en Dimaggio provade jag det. Ut kom en snygg herre med ett orubbligt självförtroende och en fin skritt, en bra trav o dito galopp, han hade kunnat vara lite kvickare bak, men det är marginellt. Dilutio är världens raraste, men han har magiskt fin ridbarhet o tog dubbeldiplom på sitt 3-årstest. Han har sedan haft en del skador o ligger därför efter i sin utbildning.

När jag såg Secret kände jag att jag absolut ville använda honom o förstod att det skulle vara svårt att få tag på sperma eftersom det var fler än jag som skulle drabbas av HA-begär, alltså måste jag använda honom till ett fertilt sto. Dessutom måste hon vara elastisk, då han för mig är en ren bengångare. Valet var självklart, Queenan! På sikt blir det en Londontime till. Här fick jag linjer så att det räckte o blev över! Selektion är stor, lite försiktig, men förtroendefull, vacker o relativt ädel. Skritten o galoppen är utmärkt på honom, medan han är lite slapp bak när han travar. Jag behåller honom tills vidare, så får vi se hur framtiden ter sig för honom. Han befinner sig i Tyskland o har blivit inriden o skött sig med den äran. Tyvärr räcker inte typen för att visa honom som hingst, men det finns ju andra användningsområden för en väldigt ridbar herre med utmärkt gång. Han är såld till en känd tysk dressyrryttare o sköter sig enligt uppgift med den äran!

Ladyn är dräktig med S. Rafael igen. Det är svårt att inte vilja göra en till efter att ha sett Rétina under Charlotte Dujardin förra hösten o Eva Fahlbrinks Rima på 3-årstestet förra våren… Sen dess har ju Rima även vunnit en massa nya anhängare i Falsterbo i somras.

Resultatet av denna kombo en tredje gång blev en långlinjerad vacker kille med ett psyke av guld. Respons är hans namn, det passar väldigt bra. Lustigt nog, sannolikt beroende på att han är mycket mer långlinjerad än sina systrar, rör han sig inte alls så spektakulärt som de. Skritten är magisk, trav o galopp bra, men som föl inte i klass med sina systrar. Vi får se hur han blir som ridhäst.

Inför 2020 är hon, precis som Wicenza dräktig med Kjento, som jag älskar. Negro har alltid varit en stor favorit för mig o när han får en son som är modernare än vad han själv är i modellen, dessutom med ett fantastiskt rörelseschema, så kan i alla fall inte jag undgå att bli upp över öronen förälskad

Innan Relaxantia föddes hade jag 5 spekulanter på henne, vilket var jobbigt på ett delikat sätt. Summan av kardemumman blev att jag behöll henne själv med Eva Cavell som delägare. Som väntat blev hon högst bedömd av mina föl 2020, hon rör sig väldigt mycket i alla gångarter. Hon är inte vackrast i världen just nu, kort i linjerna o lite sänkt i ryggen, men ett vackert huvud o gång så att det räcker och blir över.

Queenan är nu dräktig med Dream Boy, som jag upplever behöver en hel del gummi hos stona då han inte alltid tillför det själv. Det kommande fölet är tingat redan o 2021 kommer hon att semineras med Kintaro VDL, man måste ju tänka lite i nya banor.

Discus blev en vacker o högställd kille med riktigt fin gång o ett framåt sinnelag när han väl kom över sin skräck för tvåbeningarna. Jag hade gärna haft en syster till honom, men det finns så oerhört många hingstar jag vill seminera Queen med, så vi får väl se hur det blir med den saken…
Nu, inför 2022, är hon som planerat dräktig med Kintaro, vissa anser att jag har fått hjärnsläpp som seminerar ett av mina absolut bästa ston med en hopphäst, men saken är den att Queenan hoppar riktigt fint o jag ju, som ni alla vet, gillar att prova lite oväntade saker.

Avkommor