Rafaels Gina (38)

e. Skovens Rafael 1337
u. Gin Tonic (38) e. Sayonara 26443 (38)

Nästa ut är Trollan, eller Rafaels Gina som hon egentligen heter. Hon är e. S. Rafael-Cuper o en värdig representant för sin härstamning, dvs svettfuxig med inte världens längsta ben, med massor av energi o ett otroligt tryck i sina gångarter. Hon är oerhört söt med en ponny-liknande look med massor av pannlugg o man. I likhet med dessa kan hon även vara ett riktigt monster ibland, tex i samband med vaccination eller när galoscherna inte riktigt passar, som när hon fick stå inne för några år sedan då hennes baby behövde boxvila sig. Hon är inte visad på 3-årstest utan jag såg henne på 4-års-Championatet på Flyinge 2014 under Sofie Lexner o blev upp över öronen förälskad. Trollan har bott här i princip oavbrutet i 7-8 år, när familjen Lexner avlat på henne och när hon skulle säljas för ett år sedan blev hon min på riktigt.

Hon har fått två föl tidigare; en Füsten-Look som är vacker som en dag med fin gång samt en Revolution, som är en ”riktig” häst med väldigt fin gång. Jag har tyvärr varken bilder eller filmer på henne i rörelse…

Trollan var 2018 dräktig med Van Vivaldi o min tanke är att försöka lätta upp lite, medan jag hoppas få hennes fina galoppkvalitet o starka bakben att slå igenom. Jag tror själv att hon kommer att bli en stjärna i avelsboxen, det får vi se framöver…

Gamma kom ut, rödhårig, självsäker o charmig; en rejäl o kavat tjej utan speciellt fina gångarter. Hon är såld för en vettig peng till en familj som älskar henne för hennes fantastiska sinnelag o jag fick tänka i nya banor. Jag lyckades inte behålla Trollans tryck i gången och jag lyckades inte förädla, vilket ju var min tanke… Gör om o gör rätt!!!

2019 har jag valt outcross-hingsten Kardieno, som är e. Dante Weltino med Gelder-möderne. Fantastisk gångartspotential, faktiskt den bästa jag hittills sett hos en Dante-avkomma, långa ben o fin ridbarhet. Sannolikt blir inte avkomman den vackraste i hagen i sommar, men den bör kunna röra på sig! Kompatibel blev resultatet denna gång, en stor rejäl kille med ett hjärta av guld o med ett självförtroende större än hela universum. Han travar fint men jag är sådär halvnöjd med hans gång i övrigt. Även Kompatibel är såld, till en tjej som jag är övertygad kommer att ha massor av glädje av honom, men han bor kvar här.

Nu får jag snart ”skärpa till mig” o hitta rätt kombo för Trollan, det hade varit kul att få ur henne någonting med gångarter påminnande om hennes, inte enbart med hennes fantastiska sinnelag. 2020 bestämde jag mig för att försöka göra en avkomma med längre linjer o mer ädelhet, en hingst som ju faktiskt avlat bättre än vad han själv är; Expression-sonen Knock-Out. Håll tummarna för att jag prickat rätt denna gång!

Facit blev att jag faktiskt prickade riktigt rätt; Gránula är långbent, vacker o långlinjerad med riktigt bra gång med en massa tryck. Hon har en del nerv, men absolut inte på fel sätt. Hon stannar här för att föra sin mammas gener vidare, medan jag bestämt mig för att sälja Trollan om någon är intresserad.

Hon är nu dräktig med Tomahawk som jag ju själv fött upp o fölet kommer att få samma kombination av blodslinjer som min högt älskade Aqua, dvs Tomahawk-S. Rafael. Jag tror på Tomahawks långa linjer o stora lite långsamma gång i kombination med motsatsen som karakteriserar Trollan, såväl typ- som gångartsmässigt. Tyvärr så aborterade Trollan sin son 2,5 månader innan hon skulle fött honom. Nu var det ju inte abortvirus, Trollan är vid gott mod o kommer i år att semineras med Tomahawk igen eftersom jag tror att det är en lysande kombo!

Avkommor