Romadour

RIP

e. Blue Hors Romanov
u. Itzi e. Don Schufro 95077

När jag köpte honom som 2,5-åring av Andreas Jönsson och Johan Ifverson som hingstämne var det väl ingen som anade att hästen skulle bli 186 cm hög med världens sköraste hovar… Hos Sandra och Andreas matchades han för tyskt prov, vilket han genomförde med de högsta gångartspoängen av alla deltagande hingstar i Nuestadt Dosse den omgången.

Han tillbringade sedan nästan 2 år hos Andreas Helgstrand, där Anna Blomgren utbildade honom och han kastrerades. Under hela vistelsen där hade han problem med hovar och karleder. Jag beslöt mig för att ta hem honom, han hamnade då hos Minna Telde i samma veva som hon var gravid och reds då av Rebecca Mauléon. Under denna period rehabiliterades han på ett fantastiskt sätt och utvecklades även enormt under ryttare, stort Tack!

Tyvärr hade han dittills varit ett enda stort svart hål ekonomiskt, varför jag beslöt mig för att försöka förbättra den situationen och han flyttade upp till Kristian Von Krusenstierna för framtida GP-satsning. Tyvärr levde han inte helt upp till de högt ställda förväntningarna och efter 3 månader där var det dags för ny flytt…

Nu bor Romeo sedan i april hos Katrine i Barver och där ska han stanna i många år och förhoppningsvis utvecklas till en fin ”lilla-rundan-häst”! Han vårdas som en ädelsten, får hjälp både med massage, kiropriktik och en lysande hovslagare och det känns verkligen som om han är på rätt väg!

Tyvärr skadade sig Romadour riktigt allvarligt när han gick omkull i Tyskland i somras och med trasigt korsband och/eller menisk är prognosen urursel och nästa vecka flyttar han till platsen där allt är grönt.