Savoia 24849

e. Master 850
u. Bordighera 19249 (36) e. Maraton 600

Savoia var ett flott sto med bra gångarter. Savoia vann Lennart Olssons minnespris som 2-åring och fick gångartsdiplom på kvalitetstävlan som 4-åring. Savoia har själv prestationsdiplom i gångarter, men hennes största framgångar har kommit i avelsboxen. Hon är moder till inte mindre än 2 kungakannevinnare; Synovia och Syncytia, båda med rekordpoängen 54p. Dessutom var hennes dotter Sympatica 2.a på Kungakannan.

Fadern Master 850 föddes 1988 hos Poul-Erik Lang. Master hade själv en framgångsrik tävlingskarriär i dressyr under Kyra Kyrklund. Totalt hade ekipaget 21 starter upp i de högsta klasserna, något som resulterade i 18 segrar och 3 placeringar! En av höjdpunkterna var sjätteplatsen i världscupfnalen i dressyr 1998.

Master har i fera år legat högt på FEI:s Tio i Topp ranking av fadershingstar, både 2007 och 2008 blev han sjua. 2008 var han före flera andra kända avelsmatadorer som Rohdiamant, Florestan I, Warkant och Donnerschlag. De avkommor som 2008 låg bakom placeringen var Max (Kyra Kyrklund, Finland), Tip Top 962 (Leslie Morse, USA), Vivo (Maria von Essen, Sverige) samt Master Mind (Natalie zu Sayn Wittgenstein, Danmark). I Wiesbaden i maj 2008 var 3 av 15 hästar i Grand Prix küren efter Master, något som imponerade på tyska journalister.

Master, som fick Elit 2006, har bland annat lämnat fem godkända söner, där Impuls 1139, som varit mycket framgångsrik i unghäst-klasser både hemma och vid Unghäst- VM, är den senaste. Master har vinnare i unghäst-championaten i Sverige, Danmark, Finland och Storbritannien.

Master är känd för att lämna fantastiska tävlingshästar i dressyr, varav ett flertal varit framgångsrika i de svåraste klasserna internationellt, inte minst med duktiga ryttare från andra länder. Han har också visat sig producera goda döttrar för dressyraveln och förekommer även som morfar till många fina dressyrämnen, t ex Yantuge, vinnare av Breeders och det öppna championatet samt ”Champion of the Winners” på Globen.

Avkommor

Dokument