Synovia 26362

e. D-Day 935
u. Savoia 24849 (36) e. Master 850

1999 Synovia bedömdes som föl med 8-8-7-8-8-8=47p.

2001 På Flyinges 2-års premiering fick hon: 8-8-7-8-9=40p. Hon vann Lennart Olssons minnespris.

2002 Hon vann 3-årstestet på Flyinge med 9-9-7-8-9-9=51p. Veckan efter vann hon Amilons Fond med 9-9-7-9-9-9-9= 61p. I maj vann hon Kungakannan på Strömsholm med poängen 9-9-8-8-10-10=54p. På treårschampionatet vann hon med bedömningen: ”Taktmässig, vägvinnande, avspänd skritt. Utmärkt galopp, utmärkt trav, lätthet i framdelen och bra bakbensaktivitet.” Hon blev även Best-in-show med kommentaren att det ännu finns hopp inom dressyren.

2003 Hon vann kvalitetstävlan i Halmstad den 21/9 med 8,99p i snitt och kvalade sig därmed till 4-årschampionatet. Hon kom tvåa på 4-årschampionatet med slutbetyg 8.71p. Hon fick bl.a. 9.3p för utvecklingsbarhet som dressyrhäst.

2004 Hon placerade sig 3:a i sin debut i Kullabygden den 18 april med 85%. I Dagstorp den 1 maj var hon i mycket fin form och placerade sig 5:a med 79%. Den 2 juni var det kval till unghäst-VM på Flyinge. Där hamnade hon på en 2:a plats med 85% och kvalade tillsammans med Bocelli och Silvano. På Unghäst-VM för 5-åriga dressyrhästar hamnade hon slutligen på 19:e plats av 43 hästar, som 4:e bästa sto. Poängen var 7.86 i ”Lilla Finalen” där hon kom 7:a. Hon gick en sista tävling inför Breeders Trophy på Gärds den 11 september där hon var tvåa. Synovia vann Breeders Trophy för 5-åriga hästar med 83,04% och var på 3:e plats efter Larina Höm och Silvano i det öppna championatet!

2005 I sin MSV debut i Alingsås var hon tvåa med 78,4%. Hon vann MSV i Kristianstad med 82%. Hon vann MSV i Björbäck med 78,2%. Tvåa var Clinton och trea var Bocelli. Synovia kvalade till Unghäst-VM med 81%. Unghäst-VM 2005: Synovia i final! Scandinavian Open i Falsterbo: direktkvalad till final där hon slutade på en 4:e plats! Synovia vann Breeders Trophy för 6-åriga dressyrhästar m. 82,62% och var trea i det öppna championatet!

2006 Synovia årsdebuterade 8/4 i en Msv B:5 i Anderslöv och vann överlägset med 72.6%. Synovia debuterade i Msv A med den äran, fick ihop 64,03 % i Msv A:1 och är därmed kvalad till Falsterbo. Vidare debuterade Synovia i Prix St Georges med 63.67 % och en 7.e-placering. Har debuterat i Intermediäre med 62.5%.

2007 Synovia är 2006 seminerad med Topaasch men det är ett annat sto som bär hennes embryo. Synovia har årsdebuterat i Åstorp med placeringar i 2 Msv A-klasser och 64.1% i Intermediäre I.

2008 Synovia kom hem för att hon ska ersätta sin moder Savoia i avelsboxen.

Facit

Denna lilla fula häst med så mycket vilja o go, tänk vad hon har gjort för mig!!! Hon är liten, har jättelång rygg o superkort länd. Halsen sitter rätt o bakbenen driver, hon kan sprattla massor med sina framben. Skritten är kort.

Första sonen Recidiv e. Rotspon är lika lång som sin mamma, dessutom svankig och med ett drygt o självgott psyke. Gångartsmässigt ganska normal.

Nästa Scala (36) e. Topaasch dog som ungt föl så den kan jag inte uttala mig om.

Sen föddes tanken på Florencio, som var kortare i ryggen o med en fantastisk galoppmekanik. Sagt o gjort, en fin son son dog i fölsjuka, Fragment.

Ampère blev nästa partner, även här lockade holländskt för att korta upp ryggens längd o ut kom Allantois. Bättre modell än mamma, ganska livlig o med lite trötta bakben som föl, men det har som bekant gått över, fin häst. Tanken på Florencio fanns kvar o när Floricello landade här blev han Synovias partner 3 år i sträck, jag vill ju så gärna få en dotter.

Lithium var först ut, helt suverän modell och fantastisk gång, allt var rätt utom hjärnan. Jätteängslig, dessutom blev han helt bombad när testosteronet pumpade in. Skadade sig hela tiden o är tyvärr död, oerhört sorgligt.

Nr två blev jättemycket större o grövre o mindre ärtig i sin bakbensmekanik i trav. Väldigt fin galopp, Frontalis.

3.an blev Formalin 1345, vacker som en tavla, inte jättestor, lik Lithium. Bra skritt, mjuk elastisk trav med fina framben men lite svag bak o en grym galopp. Fin mentalt, men mycket man har jag en känsla av. Sen försvann Floricello o jag hade ännu inte fått mitt stoföl, så jag var tvungen att hitta på något nytt.

På jakt efter kort hingst med mycket mekanik, valet föll på De Lorean, gillar Dancier o tyckte De Lorean var fräck vid sin kåring. Facit blev ännu en hingst, Diafys, såld till Helgstrand. Rörlig kille med fin gång.

Jag hallucinerar fortfarande om det där stofölet med Florencioblod o när Helgstrand visade sin jättefina Floricello-Midt West Ibi-light- avkomma i Herning i våras var valet inte svårt. Fin korrekt mekanik med bra bakben, högställd inte jättelång hingst med fin ridbarhet, håll tummarna för ett sto, är ni snälla!!!
Ut kom en svart högställd tjej med ordinär skritt och galopp samt fin trav. Soma har mycket mellan öronen precis som sin mamma, men har bättre exteriör o sämre gång, så vi får se vad det blir av henne.

Synovia är nu pensionär o kommer att få vara kvar här så länge hon mår bra.

Avkommor

Dokument