Tuba (36)

e. Jameson RS2 9429
u. Terra (36) e. Damon Hill

Nu är Terra dräktig med det holländska undret Jameson RS2 (Zack-Negro), som för närvarande vinner det mesta som går att vinna i Holland under Marieke van der Putten. Han är stor, drygt 175 cm, med magisk galopp, härlig trav med uttrycksfulla framben o starka bakben, medan skritten är kort. Här blev det en underbar dotter, vilken jag namngav Tuba.

Hon är stor med ett ganska långt huvud, vilket kommer från båda sidorna i hennes släkt. I övrigt är hon stor o högställd med fin sida. Sinnelaget är magiskt bra, precis som hos alla andra Jameson-avkommor jag träffat. Gångartsmässigt är jag så otroligt nöjd, hon har tre väldigt ändamålsenliga gångarter utan att vara extrem o spektakulär.

Fölvisningen på Hässleberga med Jan-Ove Olsson som domare. Tuba är ju tidigt född o är tonåring i sin kropp, fast absolut inte i sinnelaget där hon är helt underbar! Mamma Terra var allt annat än förtjust i publiken o saboterade hela galoppen för sin dotter genom att ömsom tvärvända o ömsom springa nästan in i plastbandet mot domarna, men förhoppningsvis kommer Tuba att få fler tillfällen att visa upp sin galopp. Poängen blev som följer; Exteriör 8,5, skritt 7,5, trav 8,5, galopp 7,5, allmänt intryck 8,0 o totalt 81,1%.

Tuba stannar på Hässleberga om ingen kommer o bjuder ofantligt mycket pengar för henne.