Wicenza

RIP

e. Bocelli 1044
u. Wahre Liebe 25866 e. Warkant

Nästa ut är då Wicenza, som är inkorrekt i sitt framställ med en 6 (intåad, ngt knipt o inte helt korrekt inskenad). Hon är långlinjerad med bra skritt, en trav som hon fick 10 på med goda bakben, men hon behöver mer knän och och en bättre galopp. Här skriker min hjärna HOLLÄNDSKT! Hon är lång nog att klara de lite kortare holländska hingstarna, hon har en halsansättning god nog att kompensera de holländska dito, liksom en skritt bra nog för den korta ofta energiska skritten många holländare har. Hon behöver holländska framknän o holländsk galopp.

Första barnet Carotis e. Charmeur fick vagnshästbakben precis som många av hans avkommor, så det lyckades hon inte kompensera upp.

Nr 2 e. Glamourdale galopperar underbart, skrittar bra o kunde bära lite bättre bak i trav om man ska vara petig o det ska man ju. Snygg som attan o super mellan öronen. Vita har utvecklats enormt positivt när hon nu är inne på sitt tredje levnadsår, alla tre gångarterna är i princip 9-mässiga och det skulle inte förvåna mig om hon samlar ihop 50+ på sitt 3-årstest om 4 månader. Med facit i hand vet vi ju nu att Vita inte bara var högst bedömd på sitt 3-årstest utan vann såväl Kungakannan, som 3-årschampionatet 2019, ganska hyfsat resultat tycker jag.

Nästa partner blev Vitalis, som jag älskar pga hans fina ridbarhet som han verkar lämna vidare. Han är ju faktiskt holländsk, även om han huvudsakligen verkat i Tyskland.
Resultatet här blev Vital, en stor, ädel, vacker o högställd kille som är guld mellan öronen. Han har tre fina gångarter med relativt mycket knän, som ju är det jag vill åt när jag är så inne på holländskt. Han hade kunnat vara lite rappare bak, ffa i sin trav mekanik, men med det psyket tror jag att han kommer att göra allt vad som står i sin makt för att vara till lags under ryttare, så det ska sannolikt gå att rida in de där bakbenen. På fölvisningen fick han 90% med 9,5 på sin galopp. Tyvärr förlorade jag Vital i en helt meningslös olycka i inridningsstallet hösten-20, fruktansvärt sorgligt, men det är bara att kämpa på.

Vicky (Wicenza) är 2018 dräktig med vinnaren av UVM i fjol, D’Avie. Han har OCD i en has (tror jag) och är därför inte godkänd för svensk avel, vilket däremot den betydligt sämre Bretton Woods är, trots samma defekt… Sila mygg o svälja elefanter, eller?! Även här tänker jag som ovan, fast D’Avie naturligt har bättre bakben än både Vitalis o Glamourdale, jag tycker att han är en av de absolut bästa hingstarna vi har att tillgå just nu!

Destillat heter gossen som blev resultatet av betäckningen med D’Avie, han är långlinjerad med lite lång rygg, ett fantastiskt psyke o riktigt riktigt fina bakben! Han skulle kunna vara något mer elastisk i sin travmekanik, men han är fin, galoppen är väldigt bra, precis som skritten. Även honom har jag förlorat pga snabbt utvecklad slinger förra våren.

Nu är Vicky dräktig med min absoluta favorithingst för närvarande, Stall van Olsts Kjento. Han har lite begränsad skritt men strålande såväl trav som galopp, han är kvickt av backen med sina bakben o har en vacker frambensmekanik. Detta fölet är jag själv enormt spänd på,
Virgo är jag enormt nöjd med, hennes mekanik blev precis som jag tänkt mig, hon är stark i sin mekanik bakifrån med en fin front. Hon kunde haft lite mer gummi, men det är ju inte svårt att hitta när man ska avla vidare. Typmässigt är hon lite kort i linjerna, men inte heller det bekymrar mig våldsamt.

Avkommor

  • 2014 ✝︎2020 Carotis e. Charmeur 9013
  • 2016 Vita e. Glamourdale 95440
  • 2018 ✝︎2020 Vital e. Vitalis 95441
  • 2019 ✝︎2020 Desitillat e. D’Avie
  • 2020 Virgo e. Kjento 9416